Kazakistan Amfisi'nde 29 Nisan 2024 Pazartesi günü icra edilen "Kariyer Rehberliği: Geleceğe Yolculuk" başlıklı seminer, İşletme Bölümü ve Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin müşterek organizasyonu altında düzenlenmiştir. Etkinlik, öğrenciler arasında yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır.

Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Şener'in önderliğinde yürütülen bu bilgilendirme seminerinde, öğrencilere kariyer planlaması, iş hayatına hazırlık ve kişisel gelişim konularında derinlemesine bilgiler aktarılmıştır. Doç. Dr. Şener, öğrencilerin gelecek planlamalarında bilinçli kararlar alabilmeleri için gerekli stratejiler üzerinde önemle durmuştur.

Seminer dahilinde iletişim yetenekleri, mülakat teknikleri ve özgeçmiş hazırlama gibi temel konular ele alınmıştır. Aynı zamanda, katılımcı öğrencilere yönelik sertifika programları hakkında da ayrıntılı bilgilendirme yapılmıştır. Öğrenciler, etkinliğe interaktif oturumlar ve soru-cevap bölümleriyle dinamik bir şekilde katılım sağlamışlardır.

Katılımcılar, sunulan içeriğin ve paylaşılan deneyimlerin, kariyer hedeflerine ulaşmaları noktasında son derece değerli olduğunu ifade etmişlerdir.

Bu seminer, katılımcıların geleceğe dair kararlarında daha bilgili ve hazırlıklı olmalarını sağlayarak, onların kariyer yolculuklarında bilinçli adımlar atmalarına olanak tanımıştır.