İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerini memleketimizin saygın ve başarılı kişileri ile buluşturmaya devam ediyor. Siyaset Bilimi Topluluğu tarafından organize edilen programda Kırşehir Vali Yardımcısı Sayın İsmail Çetinkaya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri ile bir araya geldiler.   

Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen programda Siyaset Bilimi Topluluğu Başkanı Burak BÜYÜK’ün açılış konuşmasından sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Dekanı Sayın Prof. Dr. Nur ÇETİN selamlama konuşmalarını yaptılar.

Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN, fakültemizde okuyan öğrencilerimizin rol model olarak kendilerine örnek alabilecekleri, kariyer ve meslek seçimlerinde kendilerine yardımcı olabilmek adına kariyer sahibi, memleketimizin başarılı ve önde gelen saygın kişilerini okulumuza davet ederek öğrencilerimizle buluşturuyoruz ve bizim davetimizi kabul ederek öğrencilerle buluşarak onurlandırdıkları için teşekkür ederim dediler. 

Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN, İsmail ÇETİNKAYA Valimiz halk arasında çok sevilen, sayılan, tevazu sahibi, devleti ve milleti için gece gündüz koşturan bir kişiliğe sahip olduğunu; kendilerinin Kırşehir’de Kızılay Kadın Başkanı olmasından dolayı sahada, özellikle deprem sonrası süreçte sayın valimizle birlikte birçok eve yardım kolilerini ulaştırdıklarını, vatandaşların dertlerini dinlediklerini ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini belirttiler. Ayrıca Sayın Valimizin gayretleriyle Kırşehir’imiz gururu ve vitrini haline gelen Ahilik müzesinin faaliyete geçtiğini, hatta fakültemiz tarafından organize edilen proje kapsamında Sayın valimizin Ahilik ve vergi bilinci konusunda fakültemizin öğrencilerine Ahilik müzesinde eğitim verdiklerini ifade ettiler.

Sayın İsmail ÇETİNKAYA, öğrencilerimizle buluştuğu programda kaymakamlık mesleğini seçme sürecini, kaymakamlık tecrübelerini ve mülakat ve staj dönemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Vali ÇETİNKAYA daha sonra İl Özel İdaresine ilişkin yasal mevzuat hakkında bilgilendirme yaparak vali ve vali yardımcılarının görev ve sorumluluklarından bahsettiler.

Ardından Kaymakamlık ve Vali yardımcılığı mesleğine ilişkin deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşarak bu meslekleri seçmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundular.  Öğrencilerimiz kariyer planlama sürecinde kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı mesleğiyle ilgili tam ve doğru bilgiyi edinme fırsatı buldular.

Vali Yardımcımız Sayın İsmail ÇETİNKAYA öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının akabinde Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Nur ÇETİN, Sayın Vali Yardımcımıza teşekkür belgesi takdim ettiler.

Söyleşi programı Vali Yardımcımız ve katılımcıların toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.