Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş’in verdiği “Uluslararası Hukukta Güncel Tartışmalar” adlı yüksek lisans dersine Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Çağrı Emin Demirbaş konuk oldu. Üniversitemizin uzaktan eğitim AYDEP programı kullanılarak yapılan bağlantıda Dr. Demirbaş, hukuk felsefesinin önemli sorunlarından “adalet, hukuki eşitlik, fırsat eşitliği, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti” gibi konulara değindi. Ayrıca Dr. Demirbaş, bu kavramların eleştirilerinin literatürdeki yerine de vurgu yaparak, ideoloji ve hukuk ilişkisini ele aldı. Hukuk felsefesinin kadim tartışmalarından olan idealizm ve materyalizm karşıtlığını, Marksizm ve liberal hukuk düşüncesi temelinde ele alan Dr. Demirbaş, öğrencilerimizden gelen soru ve görüşlere de derste yer verdi. Ders, Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş’in Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Emin Demirbaş’a katılımları ve bilgilerini öğrencilerimizle paylaştığı için teşekkürleriyle son bulmuştur.