Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü geçtiğimiz hafta (26 Kasım 2021), Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı ile “İstihbaratın Temel kavramları” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi, üniversitemiz çevrimiçi alt yapısı üzerinden gerçekleşti. Toplantı Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş’in açış konuşması ile başladı ve eş zamanlı olarak da AhiUniParadigma Youtube sayfasından da canlı yayımlandı.
Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, konuşmasını, istihbarat ile ilgili temel kavram, olay ve olgular üzerine bina ederek, istihbarat konusunun bilimselliğine ve somutluğuna vurgu yaparak sürdürdü. Ülkemizdeki ve dünyadaki istihbarat anlayışının üzerinde duran Doç. Dr. Darıcılı, istihbaratın hem insani hem de teknolojik yönlerinin birlikte kullanılması gerektiğinin ve bu iki unsurun birisinin eksikliğinin istihbarat imkânını kısıtlayacağının altını çizmiştir. Ayrıca istihbaratın diplomasi ile olan ilişkisine de değinen Doç. Dr. Darıcılı, izleyicilerden gelen sorulara yanıt vererek konuşmasını sonlandırmıştır.