Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bayram Tay’ın daveti üzerine 2 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Prof. Dr. Erol Güngor Salonunda Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi ABD öğrencilerine “Türk Kültüründe Kadın ve Aile” adlı seminer verdiler.


Türk Kültüründe Çocuk ve Eğitim dersi çerçevesinde verilen bu seminerde Prof. Dr. Nur Çetin, Türklerin dünya tarihindeki yeri ve önemine değinerek, Türk toplumundaki kadının da diğer toplumlardan farklı olduğunu vurguladı. Türk toplumunu güçlü kılan ana unsurlardan biri, toplumun sosyal yapısı ve ailede kadına verilen değer olduğunu örnekler üzerinden anlatan Prof. Dr. Çetin, günümüzde de kadınların üzerinde büyük sorumluluklar olduğunu belirttiler.


Anlamlı ve bilgi yüklü sunumundan sonra öğrencilerin sorularına cevap veren Prof. Dr. Nur Çetin öğrencilerle toplu fotoğraf çekilmiştir. Program sorumluları Prof. Dr. Bayram Tay ve Prof. Dr. Mutlu Pınar Demirci Güler’in Dekanımız Prof. Dr. Nur Çetin’e teşekkür etmeleriyle etkinlik sona erdi.