Fakültemiz Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu 20 Aralık 2021 tarihinde "Kamu Diplomasisinde Yeni Yönelimler" isimli bir program düzenledi. Programa konuşmacı olarak İletişim Başkanlığında görevli ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu katıldı. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.


Programın açılış konuşmasını Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu Başkanı Nurbanu Gürbüz  yaptı ve topluluklarının amaç, misyon ve vizyonu hakkında bilgiler vererek yıl boyunca benzer etkinliklerin devam edeceğini söyledi.


Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu Başkanı Nurbanu Gürbüz’ün konuşmasının ardından fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin söz alarak programlarına iştirak eden TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu’ya teşekkür etti. İİBF olarak öğrencilerinin bilgiye erişebilirliğini artırmak, onları alanlarında uzman isimlerle bir araya getirerek tecrübe kazandırabilmek adına kamu kurum ve sivil kuruluşlarıyla iş birliği içinde olduklarını belirten Çetin, kamu diplomasisinin toplumlar ve kültürler arasındaki köklü ve sarsılmaz ilişkileri inşa etmeyi amaçladığını kaydetti. TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu’nun İletişim Başkanlığı ve TRT’nin kamu diplomasisindeki işlevini, Türkiye’nin yumuşak güç kapasitesini ve dijital diplomasi faaliyetleri konusunda bilgiler vereceğini dile getiren Prof. Dr. Nur Çetin, öğrencilere Doç. Dr. Oğuz Göksu’nun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını tavsiye etti.


Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından TRT Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Oğuz Göksu söz alarak konuşmasını yaptı. Göksu konuşmasında, sert gücün yanı sıra yumuşak gücün de ülkelerin imajlarını, itibarlarını ve algılarını belirleyen en önemli dinamikler haline geldiğini söyledi. Uluslararası medyadan bahseden Göksu, kamu diplomasisinde tamamlayıcı unsurun medya yönetimi olduğunu vurguladı. Buna bağlı olarak da işin algı yönetimi olan dijital ve psikolojik harp aşamasının da oldukça önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Oğuz Göksu, “Dijital diplomasi günümüzün iletişim yöntem ve tekniklerinde yabancı komuoyunu etkilemek için en önemli enstrümanlar arasında yer alıyor.” dedi. Kamu diplomasisi ve algı yönetimini bir çeşit ikna endüstrisi olarak düşünmek gerektiğini dile getiren Göksu, imaj, itibar ve algı yönetimi aşamalarının kritik seviyeler olduğunu vurguladı.


Doç. Dr. Oğuz Göksu konuşmasının ardından akademisyenler ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Program, fakültemiz dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in Doç. Dr. Oğuz Göksu’ya teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.