Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, 15 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Türkiye markasını güçlendirmek” vizyonu ve “devletimizin tüm kurumlarını kapsayıcı, ortak dil anlayışını merkezine alan, ulusal ve uluslararası düzeyde bütüncül bir iletişim stratejisi oluşturmak” amacıyla Ankara’da düzenlenen İletişim ve Çeviri Çalıştayı’na katıldılar.

Çalıştay’ın açılış konuşmaları İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı ile Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz tarafından yapılmıştır.


Ülkenin imajı ve algısı bakımından büyük önem arz eden iletişim ve çeviri alanlarına dair farkındalığı arttırmak, kamu kurumları arasında ortak dil ve söylem birliğinin tesis edilmesi amacıyla mevcut ve muhtemel sorunları masaya yatıran İletişim ve Çeviri Çalıştayı, “çeviride söylem birliği ve ortak dilin inşası” temasıyla bu sorunların çözümü için önerilerin sunulmasına zemin hazırlamıştır.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Nur Çetin, uluslararası platformda ülkemizin tezlerinin tüm dünyaya daha tutarlı, etkin ve etkili bir şekilde uluslararası topluma aktarılmasının temin edilmesinin; medya, basın ve diplomasi gibi kritik alanlarda ortak dilin kullanılmasının önemine vurgu yaptı. İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Başkanlık tarafından bu konuda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ve bu konuda akademisyenlerin katkılarını beklediklerini belirtti.