Üniversitemiz Senatosu tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin menfaatlerini korumakta gösterdiği gayretler başta olmak üzere; Kıbrıs Türkünün onur ve haysiyetini uluslararası toplum nezdinde muhafazası, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile KKTC’nin çıkarlarını her platformda savunması ve Türk milletinin uluslararası alandaki saygınlığına yaptığı katkılardan dolayı ‘’Uluslararası İlişkiler alanında Fahri Doktora’’ unvanı verildi.


24 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen fahri doktora törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Kırşehir Valisi Sayın İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, öğretim üyeleri ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.


Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayın Ersin Tatar’a hitaben yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tatar’ın şehri ve üniversiteyi ziyaretlerinin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Rektör Karakaya, daha sonra 2547 sayılı kanunun 14’üncü maddesi gereği aldıkları ‘’Uluslararası İlişkiler alanında Fahri Doktora’’ kararını okuyarak Kırşehir Valisi ile birlikte Cumhurbaşkanı Tatar’a cübbesini giydirdi ve fahri doktora diplomasını takdim etti.


Tören sonrası Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayın Ersin Tatar’ı Fahri Doktora unvanını almalarından dolayı tebrik ederek, Kuzey Kıbrıs Türk halkının haklı davasının her zaman yanında olduklarını belirttiler.

Fahri doktora töreninin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar, Bölümümüz öğrencileri ile bir araya gelerek, Kıbrıs meselesi başta olmak üzere uluslararası ilişkileri ilgilendiren tüm konularda bir sohbet gerçekleştirdiler.


Öğrencilerle gerçekleşen bu baş başa toplantının ardından Sayın Tatar, öğrencilerimizle hatıra fotoğrafları çektirmişlerdir. Üniversitemizde olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Sayın Tatar’a, “Mavi Vatan” konusunda yaptıkları sunumdan ve öğrencilerimizle yapılan sohbetlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.