17 Şubat 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, Türkiye’nin NATO üyeliğinin 70’inci yıldönümüne ilişkin düzenlenen “Changing Dynamics and Longstanding Alliance: Stronger with Türkiye for 70 Years” başlıklı etkinliğe Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nur Çetin, Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyelerinden Dr. Oğuz Güner ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş katılım sağladılar.

İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ergün konuşmasında, 3. Kolordu Komutanlığı’nın NATO faaliyetleri kapsamında Yüksek Hazırlık Seviyeli Kolordu seviyesinde yapılanmasını tamamlamış olduğunu ve “Hızlı İntikal Edebilir Kolordu-Türkiye” adıyla görev üstlendiğini belirtmiştir.


Korgeneral Levent Ergül’den sonra söz alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun Türkiye’nin NATO’ya yapmış olduğu katkılara değinerek, Türkiye ve NATO ittifakının gelişmesi ile ilgili önemli mesajlar vermiştir.  


NATO'nun, dünya tarihinin en geniş ve kurumsal anlamda en gelişmiş ittifakı olduğunu ifade eden Altun, aynı zamanda  NATO'nun yeni uluslararası şartlara uygun olarak sürekli kendini yenilemenin yollarını araması gerektiğini de belirtti. "Türkiye, NATO'nun en aktif, en güvenilir müttefiklerinden biridir. NATO hareket ve misyonlarına en fazla katkı yapan ilk 5 müttefik arasındadır” diyen Altun, Türkiye'nin Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Görev Gücü'nün 2021 yılında çerçeve ülke sorumluluğunu başarıyla üstlendiğine vurgu yapmıştır.


Verilen aranın ardından, Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney’in moderatörlüğünde bir panel gerçekleşmiştir. Panele Eski NATO Genel Sekreter Yardımcısı Tacan İldem, Doç. Dr. Aylin Ünver Noi ve Doç. Dr. Ece Baban konuşmacı olarak katılmışlardır.


Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Burak Güneş kendisinin “International Law on States Arming Non-state Groups” adlı kitabını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’ a takdim ettiler.