Ülkemiz; Rusya Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa barışçıl yollarla çözüm bulunması konusunda yoğun bir diplomasi trafiği yürütmektedir. Türkiye’nin bu konudaki tutumu ve etkin çabalarının uluslararası kamuoyuna daha etkin tanıtılması maksadıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “Ukrayna’da Savaş: Bölgesel ve İnsani Sonuçlar” başlıklı bir konferans programı düzenlenmiştir. Alanında uzman kişilerin bölgedeki son gelişmeler, insani krizlerin önlenmesi ve söz konusu savaşın bölgesel etkileri hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konferans, 14 Nisan 2022 Perşembe günü İletişim Başkanlığı’nda gerçekleştirilmiştir.

Konferansa Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sn. Prof. Dr. Fahrettin Altun’un konuşmaları ile başlanmıştır. Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye’nin uyguladığı aktif diplomasiye değinmiş ve bu diplomasinin olumlu sonuçlarının Rusya ve Ukrayna arasında cereyan eden çatışma ikliminde kendisini gösterdiğini belirtmiştir. Türkiye’nin insancıl temelli dış politikasını sürdüreceğini ve böylelikle Türkiye’nin yardım elinin tüm mazlum coğrafyalara uzanmaya devam edeceğini belirtmiştir.

Etkinlik, alanında uzman konukların konuşmacı oldukları oturumlar ile devam etmiştir. İlgili konferansa Fakültemiz Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Sn. Prof. Dr. Nur Çetin ve Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölüm Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ataş ve Dr. Öğr. Üyesi Burak Güneş katılım sağlamışlardır.