Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Nur Çetin’in kadın ve ailenin güçlendirilmesi adına yaptığı çalışmalar kapsamında öğrencilerimizin de aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi sürecinde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla, ŞÖNİM Müdürü Neşe Kalaycı’nın ziyareti sonrası planlanan ve 24 Mayıs 2022 tarihinde Kazakistan Amfisinde düzenlenen etkinlikte, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sosyal çalışmacısı Didem Dirlik Sevinç şiddet olgusunun türlerini, sebeplerini, başa çıkma mekanizmalarını ve devletimizin şiddet önlemeye ilişkin girişimleri hakkında bilgi verirken Emniyet Müdürlüğü personeli Komiser Yardımcısı Pınar KAYA ise KADES uygulamasını tanıtarak kız öğrencilerimizin uygulamayı telefonlarına indirmelerini sağlamışlardır. Bu doğrultuda gerçekleştirilen eğitimin sonunda, Prof. Dr. Nur Çetin eğitimcilere katkılarından dolayı teşekkür ederken bir kez daha şiddetin her türlüsünün karşısında olduklarını vurgulamışlardır.