Fakültemiz Akademik Gelişim Dizisi-I kapsamında son eğitim olarak planlanan, “Bilimsel Proje Yazma Süreci” eğitimi, Dekanımız Prof. Dr. Nur Çetinin açılış konuşması yaptığı oturumla 26 Mayıs 2022 tarihinde online olarak gerçekleşti. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Emine Şener’in yaptığı programda, bugüne kadar Teknoloji ve Yenilik Yönetimi literatürüne katkılarından dolayı, 2009 yılında Technovation dergisinde yayınlanan Teknoloji ve Yenilik Yönetimi alanındaki Dünyada en üretken ilk 50 bilim insanı, 2016 yılında Journal of Product Innovation Management dergisinde ürün geliştirme literatüründe örgütsel öğrenme konusunun en etkin araştırmacısı, 2019 yılında Technology Forecasting and Social Change dergisinde Bilgi Yönetimi konusunda Dünyada 25. sırada ve ürün geliştirme konusunda 17. Sırada bulunan bilim insanı arasına seçilmiş olan Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ekber Akgün, katılımcılara bilimsel araştırma sürecinin incelikleri anlattı. Öğretim elemanlarımızın yanı sıra lisansüstü öğrencilerimizin de katıldığı eğitimde gerek araştırma sürecinin gerekse proje hazırlama sürecinin bilim felsefesi temelinde kurgulanması gerektiği vurgulanmıştır.