Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve proje hazırlama kültürü kazandırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından açılan 2209-A Destek Programına Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz başvuruda bulundular.

Arş. Gör. Albeniz Tuğçe EZME GÜRLEK danışmanlığında, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3. Sınıf öğrencilerimizden

Doğuş KORKMAZ “Bakıma Muhtaç Bireyler (Engelli ve Yaşlı) ve Yakınlarının Sosyal Yaşama Katılımda Yaşadıkları Zorluklar ve Çözüm Önerileri: Kırşehir Örneği” başlıklı projesiyle,

Enes Okan KARACA “Kırşehir’de Esnafın Ahilik Bilincinin Araştırılması” adlı projesiyle,

Şeval MALYEMEZ “Mültecilerin Sağlık Hizmetleri Alımında Yaşadığı Zorluklar: Kırşehir Örneği” isimli projesiyle,

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimizden

Ayşe BİÇER “Project for Public Space (PPS) Mekân Kalitesi Diyagramı Üzerinden Kırşehir Parkları Üzerine Bir İnceleme” isimli projesiyle,

Hilal AĞLAR “Yerel Yönetime Katılım ve Kent Konseyleri: Kırşehir Örneği” adlı projesiyle,

TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandılar.

26 Mayıs’ta programa başvuru yapan tüm öğrencilerimiz ve danışmanları ile bir araya gelen Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN; öğrencilerimizi tebrik etmiş, fakültemizin tüm öğrencilerine ilham olacaklarını belirtmiş, başarılarının devamını dilemiş ve hali hazırda devam eden TÜBİTAK 2209-A 2022/1. Dönem çağrısına fakültemiz öğrencilerinden daha fazla başvuru olmasını temenni etmiştir.

TÜBİTAK 2209-A Destek Programı kapsamında projeleri destek almaya hak kazanan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerimiz Ayşe Biçer, Doğuş Korkmaz, Enes Okan Karaca, Hilal Ağlar ve Şeval Malyemez’i tebrik eder, projelerinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını ve başarılarının daim olmasını dileriz.