21 Eylül 2022 tarihinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı düzenlendi. Birinci sınıf öğrencilerinin katıldığı toplantıda Dr. Öğr. Üyesi Kerem Yavaşça ve Arş. Gör. Hüseyin Arslan tarafından öğrencilere üniversite, fakülte ve bölüm hakkında bilgi verildi. Öğrencilere Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde hangi dersleri görecekleri, kalite yönetim sistemi, mezuniyetten sonra nerelerde istihdam edilebilecekleri, akademik kariyer için neler yapmaları gerektiği ve KPSS sınavının yanısıra Erasmus, Farabi, Mevlana gibi programlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca öğrenciler arasında kalite elçisi seçimi yapıldı. Oryantasyon programının sonunda lisans hayatlarına yeni başlayan öğrencilere birinci sınıftan itibaren planlı çalışmaları gerektiği vurgulandı.