İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığının organize ettiği “Kariyer Günleri” programı Fakülte öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarının yoğun ilgisiyle 06.10.2022 tarihinde saat 14:00’te gerçekleşti.

Üniversitemizin Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda yapılan etkinliğe öğrencilerimizin yüksek katılımı dikkat çekti. Program İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin ERTUĞRUL hocamızın açılış konuşması ile başladı.

Program İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay KIZILKAYA hocamızın sunumuyla devam etti. Doç. Dr. Oktay KIZILKAYA KPSS Alan ve Kamu Kurumlarının yaptığı sınavlar hakkında genel bilgiler verdi. Ayrıca hocamız özel ve kamu sektöründeki kariyer fırsatlarından ve bu süreçte öğrencilerin odaklanması gereken alanlarda çok değerli bilgiler paylaştı. Doç. Dr. Oktay KIZILKAYA başarılı bir kariyer planlaması için cesaret ve güvenle çalışmanın ne kadar önemli olduğunu ifade etti.

Programda Oktay hocamız bir sürpriz yaparak Fakültemiz İktisat Bölümü 2018 yılı mezunu ve 2022 yılında Defterdarlık Uzman Yardımcılığı kadrosuna atanan Mehmet İsa Duran ile canlı bir telefon bağlantısı yaparak programa katılan öğrencilerimizle buluşturdu. Defterdarlık Uzman Yardımcısı Mehmet İsa Duran bu kadroya hazırlık süreci hakkında bilgi verip tecrübelerini arkadaşlarıyla paylaşmış oldu ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Program Dr. Öğr. Üyesi Murat YÜKSEL (E. Vergi Müfettişi Yeminli Mali Müşavir) hocamızın mezuniyet sonrası kariyer planlaması sürecinde özellikle özel ve kamu sektöründeki ilanların nasıl takip edileceği konusunda bilgilendirmeleri ile devam etti. Hocamız kendi kariyer basamaklarındaki tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak başarılı bir kariyer planlamasının gereklilikleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Ayrıca Kariyer Günleri programına Kırşehir İl Defterdarı Mustafa KURT, SMMM Özgür ALBAYRAK,  Üniversitemiz İç Denetim Birimi Başkanı Ahmet GÜLER ve Üniversitemiz İç Denetçi Aslan Can ÜNAL dinleyici olarak katıldılar. Programın sonunda değerli konuklardan ve öğrencilerimizden sorular ve görüşleri alınarak katkı yapmaları istenmiştir.


Etkinliğin sonunda katılımcı hocalarımıza İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin ERTUĞRUL tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleşen etkinlik toplu fotoğraf çekimi son bulmuştur.