2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirildi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Doç. Dr. Fuat OKTAY, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, üst düzey devlet protokolü, tüm üniversite rektörleri ile öğrenciler katıldılar.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR açılış konuşmasında yükseköğretimde genişlemenin ve dolayısıyla erişimin artmasıyla birlikte üniversitede okuyan öğrencilerin sayısının da her geçen gün artmakta olduğuna dikkat çektiler. YÖK olarak yükseköğretim sistemindeki rekabeti artıracak ve farklı paydaşların taleplerine daha iyi cevaplar üretebilecek projeler geliştirdiklerini “2023 yılında yani Cumhuriyetin 100. yılında 100 Mükemmeliyet Projesini destekleyeceğiz. Bu projelere yükseköğretim kurumları, fakülteler, enstitüler, araştırma merkezleri veya bölümler gibi akademik birimlerin tamamı başvuru yapabilecekler. Bu projelerle hem farklı paydaş beklentilerine hızlı ve etkin cevap vermeyi hem de Türkiye’nin uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak çalışmaları yürüten birimleri desteklemeyi hedefliyoruz” ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN konuşmasında, “Üniversitelerimizin 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreni münasebetiyle sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Milletin evine, bu gazi mekâna hepiniz hoş geldiniz. Yeni akademik yılın ülkemiz, milletimiz özellikle de sevgili öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. İnsanlığın son birkaç yıldır salgınla başlayan, ekonomik sorunlarla ve sıcak çatışmalarla devam eden buhranlı bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, bu olumsuzluklara rağmen hocalar ve yükseköğretim kurumlarından nice gurur verici başarılar beklediğini dile getirdi. Konuşmasında Türkiye'nin 20 yılda yükseköğretimde kalitenin ve fırsat eşitliğinin artmasında da gözle görülür bir başarıya imza attığına dikkatleri çeken Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Türkiye'nin yakaladığı başarıyı uluslararası raporların da teyit ettiğini anlattılar.


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleri ile gerçekleşen 2022-2023 Akademik Yıl Açılış Törenine katılan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, eğitim konusunda kadınlara verilen desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a teşekkür ettiler.