Fakültemizde 15 Aralık 2022 tarihinde üniversitemiz Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü’ne bağlı Akademik Gelişim Destek Ofisi ve Müfredat Destek Ofisi tarafından hazırlanan Eğiticilerin Eğitimi programı gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve öğretim elemanı Arş. Gör. Dildar Özaslan’ın konuşmacı olarak katıldıkları programa fakültemiz dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, dekan yardımcıları ve fakültemizdeki bölümlerin ve anabilim dallarının başkanları katılım gösterdiler. Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu’nun kuruluş amacını, bu kapsamda kalite sürecinin özelliklerini ve öğrenci merkezli eğitim yaklaşımının önemini ve gerekliliğini açıkladıktan sonra eğitimde kalite güvence sistemi göstergelerinden bahsetti. Etkinliğin devamında Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, üniversitemizin geliştirdiği Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi’nin (AYDEP) ilkelerini ve işleyiş biçimini örnek programlar üzerinden anlattı. Programın sonunda Prof. Dr. Hüseyin Şimşek akademik personelin yönelttiği soruları cevapladı.