Fakültemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Necip Arman ile “Balkanlarda Pozitif Barışın Koşulları” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik Uluslararası İlişkiler bölüm Başkanı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in açış konuşmaları ile başladı. Prof. Dr. Çetin konuşmasında, Balkan coğrafyasının gerek kültürel gerekse siyasal açıdan yüzyıllardır önemini koruduğu ve uluslararası politikaya etkilerinin bugün dahi hissedildiği gerçeğinin altını çizdi.

Moderatörlüğünü Doç.Dr. Öner Akgül’ün yaptığı toplantıda Doç. Dr. Murat Necip Arman, Balkanların siyasal tarihi, Avrupa Birliği süreci, yaşanan savaşlar ve olası senaryolara dair kapsayıcı bir sunum gerçekleştirmiştir. Toplantı, soru ve cevap bölümü ile son bulmuştur.