Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN, KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı) tarafından İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Sivil Toplum ve Kadın” başlığıyla düzenlenen kongreye katıldılar.

Prof. Dr. Nur ÇETİN 2 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan kongreye “Kadınların Konumunun Güçlendirilmesinde Üniversite-STK İş Birliğinin Önemi (KAEÜ Kadın Akademisi ve STK (Kızılay) İş Birliği Örneğinde)” başlıklı çalışma ile katıldılar. Prof. Dr. ÇETİN, bu çalışmasında kadınların konumlarının güçlendirilmesi için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen Kadın Akademisi eğitimlerini ve bu süreçte STK’larla (Kızılay Kırşehir şubesi) yapmış olduğu çalışmaları anlattı. Kadınların toplumsal ve ekonomik konumlarının iyileştirilmesi noktasında üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğine dikkat çeken Prof. Dr. Nur ÇETİN, Kadın Akademisi’nin bu alandaki eksikliğe katkıda bulunduğunu ifade ettiler.

Verilen bu eğitimlerle kadınların toplumsal bilinç düzeylerinin yükseltilmesi, kadınlara ilişkin hakların öğrenilmesi ve kadının ailedeki rolü konusunda bilgi seviyelerinin artırılmasını amaçladıklarını belirttiler. Ayrıca Kadın Akademisi eğitimlerine katılan ve sertifika almaya hak kazanan kadınların eğitimler sonunda bilinçlilik düzeylerinin arttığına yönelik dönütler aldığını da dile getiren Prof. Dr. Nur ÇETİN, sunumun sonunda kadınların konumlarının güçlendirilmesi için Üniversite - STK iş birliğine dayalı yapılabilecek çalışmalar hakkında tespit ve önerilerde bulunuldu.