Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu tarafından 14.11.2023 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kazakistan Amfisi’nde düzenlenen konferansa öğrencilerin yoğun talebi üzerine Dr. Erdal ÖZBEK konuşmacı olarak davet edildi.


Topluluk başkanı Uluslararası İlişkiler 3. Sınıf öğrencisi Nebi DAL program açılış konuşmasında katılımcıları Dr. Erdal ÖZBEK’in özgeçmişi ile tanıştırdı. Uzmanlık alanı Uluslararası Göç, Sığınma ve İnsan Haklarının Korunması Dr.ÖZBEK, aynı zamanda Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevini de yürütmektedir.


Fakültemiz Kazakistan amfisinde gerçekleştirilen eğitimde, Kırşehir İl Emniyet Şube Müdürü Dr.Erdal ÖZBEK’in anlatımları ile öğrencilerimize Uluslararası Göç, Sığınma ve İnsan Haklarının Korunması gibi birçok alanı kapsayan konularda önemli bilgiler verildi. Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluk üyelerinin, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen eğitimde lisans ve lisansüstü öğrencilerden gelen sorular da cevaplandı.


Program sonunda Topluluk danışmanı, aynı zamanda Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN, topluluk üyeleri ve öğrencileri için faydalı olan, Uluslararası ilişkiler alanındaki verdikleri birbirinden değerli bilgilerden dolayı Dr. Erdal ÖZBEK’e öğrencilerimiz adına da teşekkür ettiler.