Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Genç İHH Kırşehir şubesinin ortak çalışmasıyla düzenlenen seminer programında fakülte dekanı Prof. Dr. Nur Çetin ile öğretim üyesi Dr. Ender Korkmaz Doğu Türkistan’da sürmekte olan insani kriz ve krizin çeşitli boyutları hakkında bilgi verdiler.

Programda Doğu Türkistan’ın dünya coğrafyasındaki jeopolitik ve jeostratejik önemine, Uygur Türkleri ve Çinliler arasındaki anlaşmazlığın tarihi kökenlerine ve Çin’in uygulamakta olduğu asimilasyon politikaları ve bu politikaların uluslararası hukuka göre nasıl tanımlanabileceğine değinildi.

Birçok fakülteden öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yanı sıra Kırşehir’deki insani yardım gönüllülerinin de katıldığı etkinlikte Doğu Türkistan’da yaşananların devamlı gündemde tutulmasının önemi ve Türkiye’nin bölge halkına yönelik yardımları da anlatıldı. Etkinliğin sonunda Genç İHH konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.