Fakültemiz, 21 Mayıs 2024 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından ve Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla, PETLAS, MEPAŞ ve Badem Pınarı Sponsorluğunda düzenlenen Cacabey Uzay ve Bilim Şenliğine katılım sağladı.


İki gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan şenlik, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL’in açılış konuşmaları ile başladı. Açılış programının ardından Kırşehir Valisi Sayın H. Mete BUHARA, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL ve protokol üyeleri tarafından etkinlik stantları ziyaret edildi. Stantlarda görevlilerle sohbet eden protokol üyeleri, stant sorumlularından bilgi alarak her stantta birimlerin projeleri ve çalışma alanları hakkında detaylı görüşmeler gerçekleştirdiler.


İİBF standını ziyaret eden Rektörümüz ve beraberindeki heyet, fakültemiz etkinlikleri hakkında bilgi aldılar. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme ve Maliye bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından bölüm tanıtımları yapıldı. İİBF Dekanı Sayın Prof. Dr. Nur ÇETİN ve bölüm öğretim üyelerinin rehberlik ettiği İİBF standında Fakültemizin Siyaset Bilimi Öğrenci Topluluğu, Ahilik ve İktisadi Yaşam Topluluğu ve Ekonomi ve Yönetim topluluklarının çalışmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca fakülte öğretim üyelerinin akademik yayınları tanıtılarak yayınlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ender KORKMAZ tarafından “Çevrim içi Nezaket ve İnternet Diplomasisi”, Doç. Dr. Ertuğrul GÜREŞÇİ tarafından “Kooperatifçilik”, Dr.Öğr. üyesi Emre NALÇACIGİL tarafından “Sosyal Girişimcilik”, Doç. Dr. Fatih GÜZEL tarafından “Finansta Güncel Konular” isimli konuşmalar gerçekleştirildi.

İİBF Standımız ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanarak çok sayıda katılımcı tarafından ziyaret edildi.  Özellikle etkinliğe katılan ortaokul ve lise öğrencileri tarafından fakültemiz bölümlerine yoğun ilgi gösterildi.