22 Mayıs 2024 Çarşamba günü, Kazakistan Amfisi'nde gerçekleşen İşletme Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması etkinliği yoğun katılımla tamamlandı. Saat 15:00'te başlayan etkinlikte, öğrenciler ve mezunlar arasında köprü kurmak, tecrübeleri paylaşmak ve motivasyon sağlamak amacıyla çeşitli konuşmalar yapıldı.

Etkinliğe İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Emine Şener ve bölüm öğretim elemanları Doç. Dr. Fatih Ferhat Çetinkaya, Dr. Öğr. Üyesi Vildan Güneş, Arş. Gör. Emrah Gürlek ve Arş. Gör. Muhammed İkbal Destebaşı da katıldı.

Etkinliğe katılan mezunlarımız, farklı alanlardaki deneyimlerini ve kariyer yolculuklarını öğrencilerle paylaştılar. Yabancı Dil Merkezi'nde çalışan Muhammed Zahid Gökçe ve Ahmet Yasin Eyüpoğlu, dil öğreniminin kariyerlerindeki önemine değindiler ve yabancı dil bilmenin iş dünyasında nasıl fark yarattığını anlattılar.

Öğretim görevlisi Serap Gökbayrak ise akademik kariyerin inceliklerini ve öğretim görevlisi olmanın getirdiği sorumlulukları öğrencilerle paylaştı. Aynı zamanda derslerde edindikleri bilgilerin iş hayatında nasıl kullanılabileceğine dair örnekler verdi.

Girişimci Abdurrahman Başak, kendi işini kurma sürecini, karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukları nasıl aştığını öğrencilerle paylaşarak, girişimcilik ruhunun önemini vurguladı. Başak, ayrıca öğrencilerin mezun olduktan sonra da okuldan edindikleri ağları nasıl etkin kullanabileceklerini anlattı.

Yüksek lisans öğrencisi Oruç Orhan ise akademik hayatta ilerlemenin ve yüksek lisans yapmanın kariyer planlamasındaki yerini ele aldı. Orhan, yüksek lisans sürecinde karşılaşılan zorlukları ve bu sürecin kişisel ve profesyonel gelişime katkılarını detaylandırdı.

Etkinlik boyunca, mezunlarımız okuldaki anılarından, derslerin ve yabancı dilin öneminden bahsederek, öğrencilere ilham kaynağı oldular. Katılımcıların soruları da yanıtlanarak, interaktif bir ortam oluşturuldu. Öğrenciler, mezunlarımızın paylaştıkları tecrübeler sayesinde gelecekteki kariyerleri için değerli bilgiler edindiler.