İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2024-2025 Akademik Kurul toplantısı 18 Eylül 2024 tarihinde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL’in teşrifleriyle gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa ÖZATA, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih GÜZEL, Doç. Dr. Kerem YAVAŞÇA, Fakülte Sekreteri Ali DEMİR ve fakültemiz akademik personeli katılım sağladılar.

Toplantı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN’in açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Nur ÇETİN konuşmasında bu dönemde Fakülte olarak zor bir işi başardıklarını, kendi binalarının güçlendirme çalışmasına girmesinden dolayı üç farklı birime taşındıklarını ve bu süreç içinde destek veren başta Sayın Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL olmak üzere Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Musa ÖZATA’ya, Üniversitemiz Genel Sekreteri Sayın Hüseyin İLTER’e, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ne, Eğitim Fakültesi’ne, Ziraat Fakültesi’ne ve SKS birimine teşekkür ettiler. Devamında yeni eğitim-öğretim yılının en iyi şekilde geçmesini temenni ederek, başarılı bir yıl dileklerinde bulundular.


Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, yaptığı konuşmada akademik personelin eğitim öğretim yılını kutlayarak tüm akademik ve idari personele başarılar dilediler. Bu dönem uygulamaya geçirilen Sosyal Transkript uygulamasının önemine değinen Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, bu uygulamanın Ahilik değerleri çerçevesinde ortaya çıktığını ve öğrencilerin sosyal ve girişimcilik becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini belirttiler. Rektör KARAHOCAGİL, akademik personelin desteğiyle Sosyal Transkript uygulamasının öğrencilerimizin topluma duyarlı ve değerlerinin farkında olan bireyler olarak mezun olmasına yardımcı olacağını vurguladılar.


Üniversitemizin kalite çalışmalarının önemine değinen Rektör KARAHOCAGİL, Üniversitemizin Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ve Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) ile eğitimde kalite güvence sistemi oluşturduğunu ifade ettiler. Prof. Dr. Mustafa Kasım KARAHOCAGİL, her dönem bir öncekinden daha iyi olmayı hedefleyen bir anlayışla kalite süreçlerinin geliştirilmesi noktasında çalışmaların yürütülmesi gerektiğini belirttiler. Bu doğrultuda, eğitim öğretim, toplumsal katkı ve araştırma-geliştirme alanında fakültemizden önemli başarılar beklediğini söylediler.

Rektör KARAHOCAGİL, konuşmasının sonunda akademik personele 2024-2025 akademik yılında başarılar dilediler. Ardından, önceki dönemlerde Fakültemiz Kalite Komisyonlarında görev alan Dr. Öğr. Üyesi Baybars ÖĞÜN ve Arş. Gör. Emrah GÜRLEK’e göstermiş oldukları özverili çalışmalarından ve Fakültemize katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.


Fakültemiz 2024-2025 Akademik Kurul Toplantısı pasta kesimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.