Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayan 1. sınıf öğrencileri için bir oryantasyon programı bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Emine Şener, Doç. Dr. Fatih Güzel, Doç. Dr. Fatih Ferhat Çetinkaya, Doç. Dr. Yüksel İltaş, Dr. Öğr. Üyesi Vildan Güneş, Araştırma Görevlisi Emrah Gürlek ve Araştırma Görevlisi Muhammed İkbal Destebaşı’nın katılımı ile 24 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Oryantasyon Program, İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emine Şener’in açılış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Şener, işletme bölümünün eğitim yapısı, müfredatı ve öğrencilerin kariyer planlamalarında fayda sağlayacak akademik ve sosyal imkanlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca öğrencilere, eğitim süreci boyunca disiplinli çalışmalarının ve kişisel gelişimlerine yatırım yapmalarının önemini vurguladı.

Birinci sınıf akademik danışmanı Araştırma Görevlisi Muhammed İkbal Destebaşı tarafından yürütülen oryantasyon programında, öğrencilerin bölüme uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla üniversitenin akademik sistemleri, ders kayıt süreçleri, danışmanlık hizmetleri, sosyal transkript, kalite yönetim sistemi, memnuniyet yönetim sistemi, EFQM, akreditasyon süreçleri ve sosyal aktiviteleri hakkında bilgi verildi. Destebaşı, yeni öğrencilerin sorularını yanıtlayarak, onların eğitim hayatlarına bilinçli bir başlangıç yapmaları için önerilerde bulundu.

Programın sonunda düzenlenen tanışma etkinliği ile öğrenciler, birbirleriyle ve bölüm hocalarıyla kaynaşma fırsatı buldu. Katılımcı öğrenciler, programın kendileri için oldukça faydalı geçtiğini belirterek, üniversite hayatına dair önemli ipuçları edindiklerini ifade ettiler.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İşletme Bölümü, öğrencilere yönelik düzenlediği bu tür programlarla, onların üniversiteye uyum süreçlerini kolaylaştırmayı ve kariyer planlamalarında güçlü bir destek sunmayı amaçlamaktadır.