Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele ve Narkotik birimlerinin katılımıyla 10 Ekim 2024 tarihinde “Kadın Destek Uygulaması (KADES), Siber Güvenlik ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konu başlıklarında eğitim gerçekleştirildi.

Konferans, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN’in açılış konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Nur ÇETİN, özellikle Üniversitemizde eğitimine yeni başlamış 1.sınıf öğrencilerinin şiddete karşı daha duyarlı olmalarına vurgu yaparak öğrencilerimize “toplumun her kesiminde şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak, kadınları koruyabilmek, şiddet mağdurlarına yardım edebilmek ve kadın hakları savunucularının çalışmalarını destekleyebilmek” konularının öneminden bahsettiler.

Aynı zamanda yoğun şekilde kullandığımız dijital ortamda sosyal medya kullanımının ve kişisel verilerin korunması meselesinin bir güvenlik meselesi olduğunu, siber güvenliğin öneminin her geçen gün daha da arttığını belirtmişlerdir. 


Daha sonra Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Polis memurları tarafından KADES uygulaması, kullanımı ve yönergeleri anlatıldı. Şiddetin her türlüsü için yardımcı olabilecek olan programın bütün ayrıntıları öğrencilerle paylaşılarak yardımcı olundu.


Programın devamında Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda eğitimlere devam edildi ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından UYUMA uygulaması tanıtıldı ve kullanımının hem kendilerine hem de topluma yararlarından bahsedildi.


Son olarak Siber suçlarla ilgili Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Güvenlik Şubesi tarafından öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı, görseller sunuldu ve tanıtım videoları seyrettirildi.


Programın devamında Kırşehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdal ÖZBEK “Şiddet; yaşam hakkı, eğitim hakkı ve sağlık hakkı gibi temel insan haklarını ihlal etmektedir. Din, dil, ırk, cinsiyet fark etmeksizin hepimiz, insan onuruna yakışır şekilde yaşamayı hak ediyoruz. Her birimiz bir ailenin parçasıyız ve biliyoruz ki güçlü kadın, güçlü aileyi; güçlü aile, güçlü toplumları inşa edecektir. Bu toplumu kurabilecek güç, şiddetsiz bir hayatı benimsemekten geçiyor.” sözleriyle konferansın önemine ve değerine atıfta bulundular. ÖZBEK, titizlik ve itina ile öğrencilerin ve katılımcıların sorularını yanıtlayarak her zaman yanımızda olduklarını belirttiler.


Programın sonunda Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, Kırşehir İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve ekibine özverili çalışmaları, verdikleri değerli bilgiler için fakültemiz adına teşekkürlerini ifade ettiler.


Ayrıca, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, programın organizasyonuna katkı sağlayan fakültemizin 1. sınıf öğrenci temsilcileri; Cahide GÜNGÖR, Hacer İPEK, Döndü Berivan KIZILIRMAK, Hasan TURAN, Aydan YILDIRIM, Habip Can BUDAK’a teşekkürlerini ileterek programı sonlandırdılar.