Üniversitemizde ortak seçmeli ders olarak okutulan “Kadın ve Aile” dersini alan öğrencilerimize 13.12.2023 tarihinde, önemli dış paydaşlarımızdan olan Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından “Kadın ve Aileye Yönelik Destek” konusunda eğitim verildi.



Toplantıda ilk önce Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Nur ÇETİN hocamız tarafından açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşmasının ardından Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kadın ve ailenin korunmasına yönelik olarak yapılan yasal düzenlemeler hakkında bilgi verildi. Toplumsal ve ekonomik hayatta zor durumda kalan kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilen mevzuat değişikliklerinin kapsamı ele alınarak kadınların yasal haklarını öğrenmeleri ve kullanmaları konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Aynı zamanda Bakanlığın ve İl Müdürlüğünün kadın, çocuk, yaşlı ve engelli gibi toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik çalışmaları tanıtılarak bu kapsamda gerçekleştirilen uygulamalar ele alındı.



Daha sonra ise Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulaması tanıtılarak Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğünün kadın ve aileyi korumaya yönelik çalışmaları hakkında bilgi verildi.




Yoğun bir katılımla gerçekleşen program öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi. Öğrenciler tarafından sorulan soruların cevaplanması ardından program sona erdi. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen program sonunda tüm katılımcılar memnuniyetlerini ifade ederek aile fotoğrafı çekildiler.