Fakültemizin Kırşehir Valiliği ve İl Defterdarlığı işbirliği ile yürütülecek “Ahilik Kültüründe Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum” adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Fakültemizin önemli paydaşlarından olan Kırşehir İl Defterdarı Mustafa KURT Fakültemiz Maliye bölümü öğrencilerine yönelik  “Türk Vergi Sistemi ve Vergi Bilinci” konulu konferans verdiler.

Fakültemizin Kazakistan amfisinde düzenlenen konferansa Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. H. Pınar KAYA, Gelir Müdürü Yener DEMİR bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdiler.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın organizasyon yapısı, misyonu ile Kırşehir Defterdarlığı’na bağlı merkez ve ilçe birimleri hakkında açıklamaların yapıldığı konferansta, vergi tahakkuk ve tahsilatının nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Kırşehir’in cari dönemde vergi tahsilatı açısından iyi durumda olmasının sebepleri açıklanarak devletin vergi gelirlerini kamu yararına hangi alanlarda harcadığına ilişkin bilgiler öğrencilere aktarıldı.  

Fakültemiz öğrencileriyle kendi tecrübelerini paylaşan Mustafa KURT, öğrencilerle bir arada olmaktan memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerini iyi yetiştiren, azimli Maliye öğrencilerinin istihdam için başvurabilecekleri pekçok pozisyon olduğunu, aynı zamanda kamu kurumlarının bu konuda devamlı ihtiyaçlarının olduğunu vurguladılar.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Kırşehir Defterdarı Sayın Mustafa KURT’a, konferans bitiminde Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Defterdarımızın samimi yaklaşımı ile öğrencilerimizin sorularını çekinmeden sorabilmesine imkan sağlayan konferans, öğrencilerimiz açısından çok faydalı bilimsel bir etkinlik olmuştur.