Kırşehir Valiliği, Kırşehir Defterdarlığı ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından birlikte yürütülen “Ahilik Kültüründe Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum” projesi kapsamında Fakültemiz Maliye bölümü öğrencilerinin Bahar döneminin ilk dersi uygulamalı şekilde Ahilik Müzesi'nde gerçekleştirildi.


Eğitimin ilk gününde Kırşehir Vali Yardımcısı Sayın İsmail ÇETİNKAYA öğrencilerimize “Ahilik Değerleri ve Girişimcilik” konusunda eğitim verdiler. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, Kırşehir Defterdarı Mustafa KURT, Defterdarlık Gelir ve Personel Müdürleri ile Maliye bölümü öğretim elemanlarının da katılım gösterdiği program samimi sohbet ortamında Kırşehir Ahilik Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Sayın İsmail ÇETİNKAYA konuşmasında Ahiliğin sosyal adalet, din ve ahlak kuralları çerçevesinde toplumda bir düzen oluşturmak açısından çok önemli bir kültür olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Ahiliğin ilke ve kuralları doğrultusunda yetiştirilen bireylerin, ahlaki değerleri güçlü bir toplumu meydana getirdiğini ifade ettiler.

Ahilik sisteminde eğitimin önemine değinen ÇETİNKAYA, eğitimin sadece bireysel gelişimi değil, toplumsal kalkınmayı sağlayacak şekilde tasarlandığını belirttiler. Bu bağlamda Kırşehir Valiliği’nin koordinatörlüğünde açılan Ahilik Müzesi, Ahiliğin izlerini günümüze yansıtmak ve Ahilik kültürünü yaşatmak açısından çok değerli bir yapıt olduğunu ifade ettiler. Program sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Vali Yardımcısı Sayın İsmail ÇETİNKAYA’ya Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN desteklerinden ve verdikleri eğitimden dolayı teşekkür ettiler. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün destekleri ile öğrencilerimiz Ahilik kültürü bilgilerini, Ahilik Müzesi ziyaretleri ile pekiştirme imkânı buldular.

Uygulamalı eğitim Kırşehir Defterdarlığında devam etti. Maliye bölümü öğrencilerimize Personel Müdürü Hilmi BÖYÜK tarafından “Hazine ve Maliye Bakanlığı Teşkilat Yapısı” konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Bir hafta boyunca devam edecek uygulamalı eğitim ile öncelikle Maliye bölümü öğrencilerimize, daha sonra ise Kırşehir’de faaliyet gösteren işletmelere Ahilik kültürü doğrultusunda vergi bilincini kazandırmak ve toplumun vergiye gönüllü uyumunu artırmak için tasarlanmıştır.