Fakültemiz tarafından “Vergi ve Muhasebe Haftası Etkinlikleri” kapsamında 1 Mart 2024 Cuma günü Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde “Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Bilinci ve Gönüllü Uyum Faaliyetleri ile Kariyer İmkanları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Başkanı İmdat TÜRKAY, Kariyer Yönetimi Müdürü Muhammet Han ÖZCAN, Vergi Bilinci Geliştirme ve Kalite Sistemleri Müdürü Gül AYHAN ve Gelir Uzmanı Gülizar KORKMAZ tarafından verilen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Musa ÖZATA, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN,  Kırşehir Defterdarı Mustafa KURT,  Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katılım sağladılar. 


Açılış konuşmalarında Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak Kırşehir Valiliği ve Kırşehir İl Defterdarlığı ile işbirliği içinde “Ahilik Kültüründe Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum Projesini” geliştirdik. Projemizin amacı, topluma “vergiyi kaçırmak yerine, topluma katkı sağlamak adına vergi bilincini kazandırmaktır”. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin fakültemizde aldıkları teorik bilimi, Ahilik kültürü ile defterdarlığımız tarafından verilen uygulamalı eğitimle ve sahadaki faaliyetlerle pekiştirdiler. Bu anlamda önemli paydaşları bir araya getiren ve öğrencileri bu şekilde yetiştiren ülkemizde ilk örnek proje olarak, Ahiliğin merkezi olan Kırşehir’den başlatılması çok manidardır” dediler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa ÖZATA, ülkemizden ve Batılı ülkelerle kıyasla çarpıcı örnekler vererek vergi kaçırmanın devlete karşı işlenmiş suç olduğunu, devletimizin bu konuda merhametli davrandığını ve mevzuatın bu konuda daha sert önlemler alması gerektiği vurguladılar. 

Konferansta Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Başkanı İmdat TÜRKAY, Kariyer Yönetimi Müdürü Muhammet Han ÖZCAN, Vergi Bilinci Geliştirme ve Kalite Sistemleri Müdürü Gül AYHAN ve Gelir Uzmanı Gülizar KORKMAZ öğrencilerimize vergi bilinci, staj ve kariyer imkanları konusunda önemli bilgiler aktardılar.


Program sonunda soru cevap kısmından sonra konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Konferanstan sonra Kırşehir Valiliği, Kırşehir Defterdarlığı ve Üniversitemiz tarafından birlikte yürütülen “Ahilik Kültüründe Vergi Bilinci ve Vergiye Gönüllü Uyum Projesi” kapsamında vergi haftası etkinliklerine katılan Maliye Bölümü öğrencilerimizin Kırşehir Defterdarlığı, Ticaret Borsası, Gümrük Müdürlüğü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı, Yeminli Mali Müşavir Ofisi, Petlas, Uygurlar Makine, Eraslanlar ve esnaf işletmelerine yaptıkları ziyaretleri içeren kısa film gösterisi sunuldu. Bu eğitimlere katılarak başarılı öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edildi.

Vergi Haftası münasebetiyle Fakültemizin önemli paydaşlarından Kırşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı da ruhsat almaya hak kazanan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere belgelerini takdim ettiler.