Antalya Diplomasi Forumu (ADF), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın inisiyatifiyle 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Üçüncü ADF vesilesiyle Devlet ve Hükümet Başkanları, Bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, gençlik ve medya temsilcileri geniş kapsamlı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelmiştir. “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana temasıyla düzenlenen ADF2024, içinden geçmekte olduğumuz bu çalkantılı dönemden barışçıl bir çıkış arayışında ortak düşünme zemini sunmayı amaçlamaktadır. Süregelen savaşlar, terörizm, düzensiz göç, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı, Yapay Zekanın getirdiği öngörülemeyen riskler, iklim değişikliği, doğal afetler ve pandemiler, genişleyen sosyoekonomik uçurum vb. unsurlar, karşı karşıya bulunduğumuz küresel sınamalarının sadece bir kısmıdır.


Kurallara dayalı uluslararası düzene duyulan güvenin aşınması da devletlerin faaliyet gösterdiği ortamın öngörülebilirliğini zayıflatan diğer bir endişe verici eğilimdir. Bu amaçla, ADF bir kez daha küresel ve bölgesel gündemleri şekillendiren sınamaları ele almak ve krizler döneminde diplomasiyi öne çıkaracak yenilikçi araçları tartışmak üzere, saygıdeğer katılımcılarına interaktif ve düşünmeye sevkeden bir platform sunmuştur.

Bu seneki Forum’a, üniversitemizi temsilen Dr. Öğr. Üyesi Burak GÜNEŞ ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerimiz Ömer DURAN ve Nebi DAL katılmışlardır. Diplomatlar, hükümet ve devlet temsilcileri, akademik dünyanın önde gelen isimleri ile siyasilerin katılım sağladığı Forum’da, öğretim üyemiz ve öğrencilerimiz temaslarda bulunma ve Üniversitemiz nezdinde gönüllü elçilik yaparak Üniversitemizi ve şehrimiz Kırşehir’i tanıtma fırsatı yakalamışlardır.