Fakültemizin öğrencilerinden oluşan Siyaset Bilimi topluluğumuzun girişimleriyle Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile işbirliği içinde 18 Mart 2024 tarihinde Üniversitemizin merkez yemekhanesinde iftar programı düzenlendi. İftar programının başında Çanakkale Şehitlerimizin ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu.


Düzenlenen iftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, ESOB Başkanı Bahamettin ÖZTÜRK ve oda başkanları katılım sağladılar.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nur ÇETİN, açılış konuşmalarında böyle anlamlı bir günde -  Çanakkale zaferi ve şehitleri anma gününde – Ahiliğin diyarı Kırşehir’de Ahiliğin öncüleri olan esnaflar tarafından üniversitemiz öğrencilerine iftar ikramında bulunmalarının çok önemli olduğunu belirttiler ve başta ESOB Başkanı Bahamettin ÖZTÜRK olmak üzere tüm oda başkanlarına ve kıymetli üyelerine teşekkür ettiler.


ESOB Başkanı Bahamettin ÖZTÜRK  konuşmalarında Kırşehir esnafları olarak Ahi Evran Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren her zaman destek verdiklerini ve Üniversitenin de şehir gelişmesine katkıda bulunduğunu belirttiler. Aynı zamanda Ahilik değerlerini her zaman koruduklarını ve yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Bahamettin ÖZTÜRK Kırşehir’de Ahiliğin temsilcileri esnaflar ile öğrenciler arasındaki bağlarının güçlenmesi gerektiğini ifade ettiler.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK, bu programın kurumlar arasındaki yeni işbirliği projelerine zemin hazırlaması bakımından önemli olduğunu belirttiler ve herkesin Ramazan ayını kutladılar.


Esnaf Odaları Başkanları ile öğrencilerimiz bir arada oturarak esnaf temsilcilerimizle tanışma, onların mesleki ve şahsi tecrübelerinden faydalanma imkanı buldular. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.