Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayan 1. sınıf öğrencileri için bölüm hocalarının da katılımıyla 2 Ekim Çarşamba günü oryantasyon programı düzenlendi.


Oryantasyon Program, Bölüm başkanı Prof. Dr. Nur Çetin’in açılış konuşması ile başlamıştır. Açılış konuşmasının ardından, bölümdeki akademisyenler ders içerikleri ve programın detayları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, üniversitenin değişim programları ve Erasmus fırsatları hakkında da sunumlar yapıldı.


Dr. Öğr. Üyesi Sinan Baran tarafından öğrencilerin bölüme uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla üniversitenin akademik sistemleri, ders kayıt süreçleri, danışmanlık hizmetleri, sosyal transkript, kalite yönetim sistemi, memnuniyet yönetim sistemi, akreditasyon süreçleri ve sosyal aktiviteleri hakkında bilgi verildi.



Bu oryantasyon programı, yeni başlayan öğrencilerin üniversite hayatına daha hızlı adapte olmalarına ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün dinamiklerini anlamalarına büyük katkı sağladı.