
Dekanımız Prof. Dr. Nur Çetin, açılış konuşmasında Çanakkale Muharebeleri'nde Mehmetçik'in içinde bulunduğu maddi zorluklardan ve onlara zaferi kazandıran maneviyat dünyalarından bahsetti. Tarihi süreçte neler yaşandığını bilmek kadar, bundan kendimize dersler çıkarmanın da, bir o kadar önemli olduğuna dikkat çeken Dekanımız, yılda bir gün şehitlerimizi anmakla yetinilmemesi gerektiğini ifade etti. Sözlerini bitirirken öğrencilerimize "Kendimizi yetiştirmek ve milletimize hayırlı bir vatan evladı olmak için çalışmalı ve çabalamalıyız." sözleriyle seslendi.

Kırşehir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Savaş Çağlayan ise, Çanakkale Muharebeleri ile ilgili tarihi süreci görsel sunularla anlattı. Çağlayan, düşmanın sahip olduğu silah, teçhizat ve teknolojiden bahsederek, bunun karşısında ordumuzun maddi anlamda yetersiz olduğunu ifade etti. Bu yetersizliklerle kazanılan Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinde benzeri olmayan bir tarihi olay olduğuna dikkat çekti.

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kubilay Kolukırık ve ekibi, üniversite öğrencilerimiz (Ebru ÖZDOĞAN, Burcu Burçin ŞİRİN, Eda Nur BOZ, Asude ÖZDAMAR ve Hüseyin EKİN) ile birlikte "Çanakkale Türküsü ve Hey On beşli" türkülerini seslendirdi. Kolukırık, dinleyicilerin yoğun alkışına teşekkür ederek, ekibini ve bu etkinlikleri düzenleyen sayın dekanımızın asıl alkışı hak ettiğini ifade etti.

Asude ÖZDAMAR adlı öğrencimiz ise, Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri okudu.

Prof. Dr. Yaşar Özüçetin ise "Savaş Olarak Adlandırılan Bir Muharebe: Çanakkale" adlı konferansında tarihi sürece ve bu süreçte rol oynayan ordu komutanlarına ve özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sahip olduğu stratejik zekaya ve bu zaferdeki rolüne dikkat çekti.

Program katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.





Program sonrasında üniversite camimizde Çanakkale şehitlerimize Mevlid-i Şerif okundu.
